Menu

Et tænksomt og temperamentsafhængigt 4-retters måltid i januar og februar  

4 retter m.m. inkl. østrigske vine – kr. 1200,- 

I januar og februar-menuen, vil vi gerne give jer et indtryk, af de tanker, der løber igennem hovedet på os som kokke, når vi sammensætter både menu og vin til jer. Alt er tilrettelagt efter årets gang, sæsonen og vores humør. Følg med i tankestrøms-menuen her og bestil plads på rikke@karolineamalie.dk: Se ledige dage under bestil bord.

Tankestrøms-menu 

Vi starter med Brut 2015 Grosse Reserve eller Brut Rosé 2015 Grosse Reserve, Selection Karoline Amalie, begge vine er perlende og fortryllende.

Til disse skal være tre små skaldyrsretter. Måske, formentlig, næsten sikkert – rå norsk, fersk kammusling, tatar af danske jomfruhummer og bouillon af økologiske linemuslinger. En in-between-wine serveres imellem de små skaldyrsretter. En piv-frisk naturvin af ganerensende karakter fra wabi-sabi 726 vines. 

Derefter skænkes næste vin, hvad med en Riesling?, sammen med brødet (bagt af det stærkeste, og bedste Ølandshvede der kan opdrives fra Læsø), og der smørres med Unikas Loke-friskost tilsat sand magi med grovsennep.

Til første ret håber vi på lidt ferskvandfisk fra Mossø – ikke mange, bare dem den lokale fisker kan hive op i gunstigt fiskevejr. Om det bliver aborre, gedde eller sandart må tiden vise. Vi kan kun håbe, at de er der! ”Skittfiske!” (- som man siger i Norge, som betyder at ønske nogen en god fisketur). Hos os i Danmark er de i hvert fald ikke skidt, men guld.

Vin og anden ret trækker os til kyst-Danmark, hvor fangsten af fisk er mere sikker – hvis altså ikke vejret er lunefuldt, og det er det jo tit. Vi satser på den sagnopspundne konge af fladfisk: Pighvarren. Vinen bliver let rødpinot eller en fed og fyldig chardonnay. Lad os se hvilken retning temperamentet trækker.

Tredje ret og vin. Der må og skal serveres en St. Laurent! Jeg elsker St. Laurent! Måske en St. Laurent Rosé Numen fra Johannes Zillinger? Og maden selvfølgelig: Skovkylling fra Gothenborg med Norsk islæt, hvor vi bruger de flotte halse, vinge og ikke mindst indmad. Fjerkræ fra Gothenborg er noget af det fineste fjerkræ i Danmark, og så ligger det så at sige i Silkeborgs baghave, hvor kyllingerne pirker rundt i skoven hos Lone. Sådan må det blive.

Til sidst koger vi sammen en dessert, som passer til en Trockenbeerenauslese Sauvignon Blanc 2017 ‘Ried Kranachberg’ fra Hannes Sabathi i Südsteiermark.

Hvis man ønsker det, og har tid – der er jo desværre restriktioner endnu – er der også altid muligheder vores ostebord med et væld af Arla Unika Oste. Det koster Kr. 300,- inkl. vin. Vinen kunne være en Zierfandler eller Rotgipfler fra Biegler i Thermenregion.

Måske man hellere vil slutte med kaffe/te, små godter og en lille snaps fra Rochelt i Tyrol eller Cold Hand Winery i Randers. Det kan være tiltrængt efter et sådant måltid. Kr. 150,-

Vi glæder os til at se en masse glade gæster på Karoline Amalie, og vi beder alle spisende gæster om at være på matriklen mellem 18.00-18.30! Så skal vi gøre vores bedste for at inddrage jer endnu mere end her i vores univers.  

De allerbedste vinterhilsner  

Rikke og Kristian